Berendezésfelelősök, üzemviteli vezetők és munkavédelmi szakemberek FAM képzése 

ALAPADATOK

Képzés típusa: jogszabály által előírt képzés

Bemeneti feltételek:

  • Rendelkezik FAM tevékenység végzésére előírt szakképesítéssel és elsősegély-nyújtási ismeretekből oktatásban részesült.
  • Érvényes foglalkozás-egészségügyi munkaköri orvosi alkalmassági igazolás

A képzés elvégzésével ellátható munkaterület, munkakör leírása:

A képzésben résztvevő képes a FAM tevékenység elrendelésére a rendelkezésére álló információk alapján, képes a munkavezető részére FAM tevékenység engedélyt kiadni, érvényesíteni. A képzésben résztvevő képes a FAM tevékenység helyszínének azonosítására, képes alkalmazni a FAM tevékenységhez kapcsolódó dokumentumokat, képes a FAM tevékenység elvégzéséhez megfelelő személyeket kijelölni, és részükre szükséges felszereléseket biztosítani. A képzésben résztvevő képes a FAM tevékenység során alkalmazandó technológia megválasztására, alkalmazni a hatályos jogszabályokra.

A szakmai képzés szabályozása:

  • Az operatív Irányító feljogosítással rendelkező szakembereknek a 72/2003. (X. 29.) GKM rendelet a Feszültség Alatti Munkavégzés Biztonsági Szabályzata értelmében Berendezés felelősi FAM képesítéssel kell rendelkezniük.
  • A feszültség alatti munkavégzéssel kapcsolatos ismeretek, az aktuális jogszabályok, szabványok és technológiák ismerete elengedhetetlenek a feszültség alatti munkavégzéshez kapcsolódó döntéshozáshoz, utasítás adásához.

IDŐTARTAM
Óraszám : 24 óra
Intenzitás : 8 óra / nap
Képzés időtartama : 3 nap

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉNEK IGAZOLÁSA
A képzés sikeres teljesítésével megszerezhető dokumentum: tanúsítvány