Felnőttképzés

A változó gazdasági környezet, valamint a gyorsuló ütemben zajló technológiai fejlődés és ennek eredményeként megváltozott munkaerőpiaci igények a 2010-es évek végén előtérbe helyezték a felnőttképzés megújításának szükségességét.

A szakképzés megújult rendszeréhez igazodva, 2020-ban megtörtént a felnőttképzés teljes szerkezeti átalakulása, melynek jogi hátterét a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény, illetve ennek végrehajtási rendelete, a 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet, valamint a Szakképzésről szóló 2019.évi LXXX. törvény biztosította.

Felnőttképzésben jelenleg bejelentés, vagy engedély alapján lehet képzéseket indítani. A szakmai alap képzések engedélyköteles képzések, valamilyen önálló munkakör betöltéséhez szükségesek. Indítunk hatósági képzéseket, és egyes munkakörökhöz kapcsolódóan jogszabály által kötelezően előírt továbbképzéseket. 

Az MVM Képzőközpontban sokféle szakmai képzés elvégzésére van lehetőség, melyek amellett, hogy a munkatársak számára nyújtanak reális szakmai fejlődési lehetőséget, lehetőséget biztosítanak a nem MVM-nél dolgozó érdeklődők számára is betekinteni egy energetikai iparághoz kapcsolódó szakma/ szakterület sokszínű világába.